Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER, Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz’ı ziyaret etti.

- ANODER Başkanı Kalkan; “Ankara’nın ikinci galericiler sitesinin yapılmasına talip ve hazırız”

- Ankara Milletvekili Yılmaz; “Ankaralı Galericilerin sorunu benim sorunumdur”

Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER Yönetim Kurulu, Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz’ı TBMM’deki makamında ziyaret etti.

Ziyarete ANODER’i temsilen;  Başkanı İlkay Kalkan, İkinci Başkan Mustafa Macar, Başkan Yardımcısı Kazım Soner İmal, Başkan Yardımcısı Selim Arslan ile Genel Sekreter İhsan Demir katıldı.

ANODER Başkanı İlkay Kalkan, Ankaralı Galericilerin birçok sorunla baş etmek zorunda kaldığını belirterek, “Üreten, vergi veren, istihdam yaratan yani katma değer oluşturan galerici esnafının sorunlarının çözüm noktası Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ankaralı Galericiler bu noktada önce Meclisimizden daha sonra ise Ankara Milletvekillerimizden beklenti içindedir.” dedi.

-“Ankara’nın ikinci galericiler sitesinin yapılmasına talip ve hazırız”-

Ankaralı galericinin hali hazırda ki en büyük sorununun Ankara dışına yapılacak ikinci bir galericiler sitesi ve bu hususta uygun bir arazinin bulunması olduğunu belirten Kalkan, “Yapımı süren galericiler sitesi Ankaralı Galericilerin ihtiyaçlarını karşılayamamakta ve birçok esnafımız açıkta kalmakta ve işyerlerini kapatma tehlikesini yaşamaktadırlar.

Galericilerimizin kepenk kapatması demek, on binlerce kişinin işsiz kalması, devletimizin vergi kaybına maruz kalması ve ekonomimizin önemli bir kayıp yaşaması demektir. Ankara’ya yapılacak ikinci bir galericiler sitesi bu sorunun çözümü noktasında önemli bir adım olacaktır.

Bizler ANODER olarak kısa zamanda ulaştığımız 450 üye, akabinde kurduğumuz kooperatifimiz ve her türlü yapılanmamızla bu arazinin alınarak en kısa sürede Ankara’nın ikinci galericiler sitesinin yapılmasına talip ve hazırız.” diye konuştu.

-Birlikte hareket etmeliyiz-

ANODER Başkanı Kalkan, Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz’a Dernek çalışmaları hakkında bilgi aktarıp kooperatifleşme sürecinin hızla tamamladıkları, Galericiler Sitesi ile ilgili görüşmeler yapıp bazı araziler için girişimlerde bulunduklarını aktararak sorunlarının en kısa sürede çözümü için Belediyeler, Valilik, İlgili Kamu Kuruşları ve halkımızın temsilcileri olan Milletvekilleri ile birlikte hareket etmenin zaruriyetine vurgu yaptı.

-“Ankaralı Galericilerin sorunu benim sorunumdur”-

Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz ise Galericilerin sorunlarını yakından takip ettiğini belirterek sorunlarının çözümü noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Ankaralının sorununun kendi sorunu olduğunu belirten Yılmaz, “Ankara ekonomisine bu derece katkı sağlayan galerici esnafının içine düştüğü zor durumdan kurtulması hem bizlerin, hem belediyemizin, hem valiliğimizin hem de hükümetimizin önemli görevlerinden biridir. Bu hususta herkesin üzerine düşeni yapması sorunu bir an evvel çözecek ve hem halkımız, hem esnafımız, hem ülkemiz kazanacaktır.” dedi.