ANODER’den ATO Başkanı Baran’a tebrik ziyareti…

Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER Yönetim Kurulu, Ankara Ticaret Odası ATO Başkanlığına seçilen Gürsel Baran’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

ANODER olarak ATO ile her türlü işbirliği ve desteğe hazır olduklarını belirten ANODER Başkanı İlkay Kalkan, ATO Başkanı Baran’ın çalışmalarının Ankara’ya, Devlete ve Millete hayırlı olmasını temenni etti.

ANODER Başkanı Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hain terör örgütlerinin kalleş saldırılarını arttırdığı, orta doğu coğrafyasının kan gölüne döndürüldüğü ve ekonomik olarak dar boğazlardan geçtiğimiz bu günlerde seçildiğiniz son derece önemli bu görevde başarılı olacağınıza olan inancımız tamdır. Bu uğurda Ahilik geleneği ve ahlakından gelen dürüst ve yardımsever esnafların güç ve ses birliği ile kurulan ANODER olarak, çatı kuruluşumuz olan Ankara Ticaret Odası ve sizlerin emirlerine daima hazır ve nazırız. Ülkemiz, Milletimiz, Devletimiz ve Ankaramız için gerekli tüm çalışmalarda sizlere destek olmak bizim en öncelikli vazifelerimizden biridir.”

ANODER ve ANOKOOP’a üye 500 civarı Galerici Esnafın kendi sorunlarının çözümü noktasında derneğin yanı sıra ATO’ya da umut bağladıklarını belirten Kalkan, sorunlarının başında ise Ankara’nın ilk Galericiler sitesi olan Otonomi’nin açılmasına rağmen buraya taşınmayan esnafın kendilerine uygun bir yerde yapılacak ikinci bir galericiler sitesine taşınması talebinin yer aldığını söyledi.

ANODER Başkanı Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok şehirde birden fazla galerici sitesinin faaliyet gösterdiği bir durumda 5 milyonu aşan bir nüfus ve 2 milyon aracın bulunduğu Başkent'e ivedilikle ikinci bir galericiler sitesinin yapılmasının şart olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bugün, İstanbul’da onaltı, İzmir’de beş noktada, Bursa’da üç, Düzce’de bile iki ayrı noktada oto galericiler sitesi varken Ankara gibi dev bir metropolü bir oto galericiler sitesine mahkum etmeyi aklımız almıyor.

Otonominin dolması ve resmi açılışının yapılmasına rağmen halen şehir içinde faaliyet gösteren yüzlerce esnafımızın olması, 500 civarı galericinin derneğimize üye olarak ANODER çatısı altında ikinci galericiler sitesini yapmak için bir araya gelmesi ikinci oto galericiler sitesinin gerekliliğinin ayrı bir ispatı niteliğindedir.

Derneğimiz ANODER ve kooperatifimiz ANOKOOP gerek mali yapısı gerekse de üye sayısıyla, sizlerinde desteği ve oluru ile 2. Galericiler Sitesini yapmaya hazır ve nazırdır.

İlk galericiler sitesi faaliyete geçti, lakin oraya ekonomik sebeplerden ötürü gidemeyen esnaf arkadaşlarımız birçok zorlukla şehir içinde faaliyetlerini sürdürmeye çalışmakta. Bazı arkadaşlarımız tüm bu zorluklarla baş edemeyerek elamanlarını çıkarmakta, bazıları ise internet üzerinden satışlarla idare etmeye çalışmaktadır. Bu durum ne yazık ki yüzlerce insanı ekmeğinden edecek bir baskı oluşturmakta, yaşanılan olumsuz durum sektörü kayıt dışına iterek devletimizin ve milletimizin kaybetmesine de sebep olmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, "yatırım yapın, istihdam oluşturun" çağrısı doğrultusunda ikinci galericiler sitesini biran evvel yaparak, gerek vergileri ile gerek oluşturduğu istihdam ile devletimize katkı sağlamak istiyoruz. Sektörü kayıt dışılıktan kurtarıp düzene sokmak istiyoruz. Hem Ankaramıza, hem devletimize ve milletimize önemli bir hizmet sunmak istiyoruz. Hem coğrafi olarak hem de nüfus olarak önemli bir potansiyele sahip Ankaramıza oto galericiler sitesi anlamında da bir alternatif sunmak istiyor, bu uğurda desteklerinizi bekliyoruz.

Biz ANODER olarak asla OTONOMİ’ye karşı değiliz. Ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayan bu çatı altında faaliyet gösteren galericilerin birçoğu bizim esnaf arkadaşımızdan oluşmakta. Lakin oraya taşınamayan esnafımızda düşünülsün, onlarda ticaretlerini sürdürsün.

Bizler bir araya, devletimizin belirlediği tüm kriterlere uygun bir oto galericiler sitesini kimseye yük olmadan kendi imkanlarımızla açmak için geldik. Devletimiz kazansın, ekonomimiz canlansın diye bir araya geldik. Tüm Belediye Başkanlarımızı ve yöneticilerimizi ziyaret ettik, durumumuzu anlattık. İlk oto galericiler sitesinin faaliyete geçmesini takiben bizlere yaşatılan zorlukların son bulacağının sözünü aldık. Şimdi tamamen kendi imkanlarımızla yapacağımız site için, verilen söz doğrultusunda karşımıza çıkarılan zorlukların son bulması noktasında sizlerin de desteklerini bekliyoruz.

ANODER ve ANOKOOP; üye sayısı, mali yapısı ve kadrosuyla, Ticaret Odasıyla, belediyesiyle, devletiyle işbirliği içerisinde milletine önemli bir hizmet sunmaya niyetli, yetkin, hazır ve nazırdır.”

Son derece olumlu bir ortamda gerçekleşen görüşmede Ankara Ticaret Odası ATO Başkanı Gürsel Baran, Galericilerin sorunlarının çözümü noktasında ANODER’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.