ANODER Başkanı Kalkan; “Galerici esnafı kentlerin günah keçisi değildir…”

Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER Başkanı İlkay Kalkan, son günlerde kentlerde ve trafikte yaşanan tüm sorunlar galerici esnafından kaynaklanmış gibi yapılan açıklamalar ve yayınlar üzerine kentlerde yaşanan sorunların sadece galericilerden kaynaklanmadığını, galericilerin sorun yaratmak değil sorunların çözümü için ANODER çatısı altında biraraya gelerek çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek “Galerici esnafı kentlerin günah keçisi değildir” dedi.

Kalkan, son günlerde çeşitli yayın kuruluşlarında çıkan haberlerde yer alan haberler üzerine yaptığı açıklamada ANODER’in 450 üyesi ile birlikte galericilerin ve halkımızın tüm sorunlarını çözme noktasında bir ses ve güç birliği yaptığını galerici esnafına atfedilen olumsuz algıyı ise yaptığı çalışmalar ile en kısa sürede yıkacaklarını ifade etti.

Galericilerin Ankara dışına taşınması ile ilgili olarak galericilerin çıkmaya karşı olmadığını ancak Gölbaşında tespit edilen arazi yada uygun bir araziye yapılacak ikinci bir oto galericiler sitesinin hızla yapımının tamamlanması ile bu sürecin çözüme ulaşacağını ifade eden Kalkan, ANODER’in bu hususta yaptığı görüşmeler ve sahip olduğu finans ve temsil gücü ile sorunun çözümünün tek adresi olduğunu vurguladı. Yapımı devam eden sitenin ise tek başına bu soruna çözüm oluşturamayacağını belirten Kalkan, “Gerek galeri sayımız gerekse de Ankara’nın dev asa yapısı ikinci bir galericiler sitesinin de yapılmasını mecbur kılmaktadır. İkinci sitenin de tamamlanması ile ancak tüm galerici esnafının şehir dışına çıkmasını sağlayacak bir çözüm oluşmuş olacaktır. Ankara’nın iki noktasında faaliyet gösterecek olan siteler vasıtası ile halkımızda daha iyi hizmet alacaktır.” dedi.

- Esnafımız velinimeti olan halkına ve devletine karşı olan borcunun bilincinde ve onlarla birlikte tüm sorunların çözülmesi gerektiğinin farkındadır-

450 galerici üyesi ile Ankara’da bu sektörü temsil eden en güçlü yapılanma olduklarını belirten Kalkan, “Esnafımız; halkımızın ve devletimiz için çalışmakta, vergi vermekte ve istihdam yaratmaktadır. Esnafımız velinimeti olan halkına ve devletine karşı olan borcunun bilincinde ve onlarla birlikte tüm sorunların çözülmesi gerektiğinin farkındadır.”

Kalkan, “Esnaf kitlesi olarak hala kamuoyunda galerici esnafın güvenilirliğinin tartışılması ve yer alan olumsuz haberlerin bunu perçinlemesi; tüm esnafı kapsayıp, sorunlarına çözüm oluşturacak, galerici esnafı doğru dürüst temsil edip hakkını arayan bir sivil toplum kuruluşu olan ANODER’in kuruluşu ile yıkılacak, Esnafımızın da halkımızın huzuru ve refahı için çalıştığı ortaya çıkacaktır.” dedi.

-Galericilerin sorun yaratmak değil sorun çözmek için çalıştığını göstermek için kurulduk ve çalışıyoruz-

Kalkan, sözlerine şöyle devam etti; “Herhangi bir vergi kaydı ve bir işyeri olmaksızın herkesin galericilik yapabilmesi, araç temininde yaşanan sıkıntılar, KDV ile ilgili sorunların esnafı zor durumda bırakması, internet satışlarının kayıt altına alınmasından oluşan haksız rekabet, Tramer Kayıt Sorgulamalarının (5664 mesaj hattı)  müşterileri tam olarak bilgilendirememesinin sektörde yarattığı kriz, internet aracı firmaları, uygun oto galericiler sitelerinin şehrin alternatifli yerlerinde de kurulması gibi sorunları hem devletimiz hemde halkımız lehinde çözmek için kurulduk. Galericilerin sorun yaratmak değil sorun çözmek için çalıştığını göstermek için kurulduk ve çalışıyoruz. Esnafımız bir yandan bu sorunlarla uğraşırken bir yandan da ülkesine ve milletine hizmet etmek aşkıyla üretmekte, istihdam oluşturmaktadır.

Tüm sorunların çözümü ile ilgili gerek il gerek devlet yöneticileri gerekse de özel sektör temsilcileri ile görüşmeler yapılması ve büyük küçük 7’den 77’ye tüm sektör temsilcilerinin temsiliyetinin sağlanması için kurulduk.

ANODER, galerici esnafının tüm sorunlarının çözümü için önce haktan sonra halktan, daha sonra dirliği, birliği ve dürüstlüğü ile esnaftan aldığı güçle çalışmalarına başlamıştır.

Galerici esnafının haklarını güvence altına alarak, sorunlarının çözümü noktasında eşit temsili esasına dayalı olarak çalışan bir güç birliği oluşturmak ilkesiyle kurulan ANODER, galerici esnafının sorunlarının çözüldüğü, güçlü ve eşit temsilin oluşturulduğu, birliğin, dirliğin ve adaletin sağlandığı bir çalışma hayatında güçlü bir muhatap kuruluş olarak her türlü soruna anında çözüm oluşturulduğu yarınlar amacıyla çalışmaktadır.

Hakka, Halka ve esnafımıza karşı bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz ANODER, daima galericilerin haklarını savunacak, eşitlik ekseninde her türlü ayrımcılığa karşı olacak, tüm çalışmalarında katılımcılığı ön planda tutarak, galericilik alanında bütünü temsil edecektir. ANODER, Sektörde ve sektörle ilgili çalışan firmalar, sivil toplum kuruluşları ve kamu ile deneyim paylaşımı ve işbirliği içinde olarak, etkin ve yetkin bir şekilde çözüm üretecektir. Sektördeki tüm yasal düzenlemelerin ve uygulamaların oluşturulması ve gerçekleşmesi için katkıda bulunmak gayesi güden ANODER, araştırma, eğitim, hizmet ve proje üretme ile ilgili olarak çalışmalar yapacak, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlayarak ve işbirliği yapacaktır.  Galericilik ve galerici esnafı ile ilgili olumlu yönde kamuoyu oluşturmaya yönelik etkinlikler düzenleyecek olan ANODER, Elden gelen değil, hak edilen standartlarını sağlayacaktır. ANODER, Galerici Esnafının birliğinin yansıması, onların sesi, onların gücüdür. ”