ANODER Yönetim Kurulu; Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler’i ziyaret etti.

-Kalkan: “İkinci Galericiler Sitesi tamamlanıncaya kadar işyerlerimizde kalmalıyız”

-İşler: “İkinci galericiler sitesinin yapılması zaruridir”

Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER Yönetim Kurulu, Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler’i TBMM’deki makamında ziyaret etti.

Ziyarete ANODER’i temsilen;  Başkanı İlkay Kalkan, İkinci Başkan Mustafa Macar, Başkan Yardımcısı Kazım Soner İmal, Başkan Yardımcısı Selim Arslan ile Genel Sekreter İhsan Demir katıldı.

ANODER Yönetim Kurulu ziyarette galerici esnafının sıkıntılarından bahsederek çözümü noktasında üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Kalkan, Ankara’nın ikinci oto galericiler sitesini öncelikli tercihleri olan Gölbaşına yapmayı düşündüklerini ve bu hususta kooperatiflerini kurduklarını belirterek “Önceliğimiz Gölbaşındaki arazi olmak üzere alacağımız bir araziye 450 üyemizin desteği ile kurduğumuz kooperatif aracılığı ile en kısa sürede Ankara’nın ve Ankaralı galericinin ihtiyacı olan ikinci Galericiler Sitesini yapmaya hazırız.” dedi.

-“Galericilerin kepenk kapatmasının önüne geçmeliyiz”-

Ankara’nın 5 milyonluk nüfusu ve resmi statüde galericilik yapan, vergi veren 1000 civarı esnafı ile ikinci hatta ilerleyen zamanlarda üçüncü galericiler sitesine ihtiyaç duyduğunu belirten Kalkan, Ankara’nın iki farklı noktasında hizmet verecek iki farklı galericiler sitesinin hem vatandaşın kolay ulaşımı açısından faydasına olacağını hem de yapımı süren galericiler sitesine gidemeyecek esnafın kepenk kapatmasının önüne geçileceğini ifade etti.

-“İkinci Galericiler Sitesi tamamlanıncaya kadar işyerlerimizde kalmalıyız”-

Kalkan, galericiler sitesinin yapımı için öncelikleri Gölbaşı olmak üzere arazi arayışlarının sürdüğünü ve konu ile ilgili yetkililerle görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Arazinin alımı ve en kısa sürede Galericiler Sitesinin tamamlanması için bir miktar zamana ihtiyacımız var. Bu zaman zarfında galericiler olarak ilgili kuruluşlardan anlayış bekliyoruz. Sitemizi tamamlar tamamlamaz galericiler Ankara dışındaki sitelerine taşınacaktır lakin o süre zarfında esnafımız ve çalışanlarımızın işsiz kalmaması için bir süre daha iş yerlerimizde kalmamıza izin verilmesi gerekmektedir” dedi.

-“2. Galericiler Sitesinin durumu ile bizzat ilgileneceğim”-

Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler ise Ankara’nın gerek nüfus gerekse de araç alım satımında sahip olduğu potansiyel ile ikinci bir Galericiler Sitesine ihtiyaç duyduğunu ifade ederek ikinci galericiler sitesinin yapımı konusu ile bizzat ilgileneceğini ifade etti.

-“İkinci galericiler sitesinin yapılması zaruridir”-

Galericilerin Ankara ekonomisi için önemli bir yere sahip olduğunu ve ilerleyen zamanlarda bu önemin artarak süreceğini belirten İşler, “Galericilik hızla büyüyen bir sektör. Artan nüfus ve araba sayısındaki artışa paralel daha da büyüyecektir. Elbette ki bu büyümeye paralel Ankara’nın farklı noktalarda galericiler sitesine ihtiyacı da artmaktadır. Öncelikle ikinci zamanla üçüncü bir galericiler sitesinin yapılması zaruridir. Bu oluşacak galericiler sitelerinin tamamı ise Ankara’nın potansiyeli düşünülünce iş yapacak ve galerici esnafını memnun edecektir.”