ANODER, Ankaralı Galericileri İftar Yemeğinde buluşturdu

Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER, düzenlediği iftar yemeğinde Ankaralı Galericileri bir araya getirdi. 600 civarındaki galericinin katıldığı iftar yemeğine gerçekleşen geniş katılımın dikkat çektiği akşamda dualar edilip oruçlar açıldı.

ANODER Başkanı İlkay Kalkan, İftarların açılması ve duaların ardından yaptığı konuşmada yaşanan terör olayları neticesinde şehit verdiğimiz kolluk kuvvetlerimiz ve vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek teröre lanet okudu. Kalkan, ülkemizin terör belasın üstesinden en kısa sürede, birlik ve dirlik içerisinde, tek vücut kenetlenerek geleceğine olan inancının sonsuz olduğunu söyledi.

ANODER Başkanı Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu mübarek Ayda bir araya gelip en değerli ibadetlerimizden olan Orucumuzu birlikte açtık. Allah kabul etsin. Allah nice Ramazanlarda, yine hep birlikte helal lokmalarımızla Orucumuzu açmayı nasip eylesin. Allah, kursağımızdan geçen her bir lokmanın helal, yolumuzun hak yolu, davamızın hayırlı sonuçlanmasını nasip eylesin.

Değerli Meslektaşlarım, bizler 20-30 yıldır alın teri ile çalışıp rızkını kazanan ve sermayesi dürüstlüğü olan esnaflarız. Bizler vergi veren, istihdam yaratan; dinine, devletine, milletine bağlı yol ve yordam bilen esnaflarız. Bizler hak yolunu helal bilmiş, haramdan korkan inançlı esnaflarız. Oysa bugün bizlere haksız yere zulüm edip, haksız suçlamalar yönetenler var. Bizleri hor gören, zulüm yapanlarvar. Şunu unutmayın sevgili esnaf kardeşlerim, bizim gücümüz, haklılığımızdır. Bizim gücümüz birlikteliğimizdir. Bizim gücümüz, yolumuz, yordamımız, adamlığımızdır.

Nedense, 20-30 yıldır suç olmayan şeyler şimdi suç olmaya başladı. 20-30 yıldır duran tabelalarımız şimdi sökülmeye, araçların yerinden tutunda çay bardağına varıncaya kadar ceza kesilmeye, dükkanlarımız kapatılmaya başladı. Yıllardır suç olmayan uygulamalar şimdi suç olmaya başladı. Ama şunu unutmayın ki hak yolundakiler daima kazanmıştır. Evet çile çekmiş, zorluklara göğüs germiş ama asla kaybetmemişlerdir. Bende sizlerden sabırlı olmanızı ve doğru yoldan sapmamanızı istiyorum.

Belediyelerimizin hepimizin belediyesi olması gerekirken, her birimizin oyları ile tüm vatandaşlara hizmet etmek için seçilmişlerken, şimdi yapılan uygulamalar esnaf arasında ayrımcılık yapmaktır. Oysaki bizler ayrıcalık istemedik, bizler kayrılmakta istemedik, bizler sadece eşitlik istedik, istiyoruz da.

1500 galericiye 550 kapasiteli bir Galericiler sitesinin çözüm oluşturmayacağını her yerde haykırdık. Açıklamalar yaptık, ziyaretler gerçekleştirdik, yetmedi eylemler yaptık. Sağır bile sultan duydu. Yanlışlığa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, gitmedik gitmeyeceğiz Evvel Allah. Bundan bir buçuk yıl önce Esnafımızın sorunlarını çözmek ve kendi galericiler sitemizi yapmak için yola çıktık, bu kutlu yolu tamamlayıp kendi sitemizi yapacağız evvel Allah.

Bizler Belediyemizin vaadini gerçekleştirmek ve halkımıza, esnafımıza ve belediyemize de hizmet etmek için sizlerin vaadi olan projeyi yapalım dedik. Dilerlerse biz yapalım, dilerlerse ortaklaşa, dilerlerse de belediyemiz yapsın biz destekleyelim dedik. Nasıl olduğu önemli değil, önemli olan Ankaramıza güzel bir hizmet kazandıralım, Ankaralının ve Galericinin sorununu çözelim dedik. Ama doğru, ama dürüst ama hak yolundan şaşmadan dedik. Oysa şimdi biz sanki bunları söylememişiz gibi Ankara dışına çıkmamak için dernek kuran, ne yaptıkları dahi belli olmayan bir avuç kişi olarak isimlendiriyor. Ama şunu unutmayın arkadaşlarım hiçbir doğru yada yanlış sonsuza kadar saklı kalmaz. Er yada geç ortaya çıkar. Dilerim ki geç olmaz er olur.

Değerli Esnaf kardeşlerim, tekrarlıyorum bizim sermayemiz, dürüstlüğümüz, bizim gücümüz dürüstlüğümüz ve doğruluğumuz, bizim güvencimiz haklılığımız.

Bizler her yerde haklılığımızı anlatmaya devam ediyoruz, bizler her yerde ikinci galericiler sitesinin zaruriyetini anlatmaya devam ediyoruz. Görüşmelerimizde bizlere hak verip, biraz sabretmemizi ve en kısa sürede sorunların çözüleceğini ifade ediyorlar. En kısa sürede ikinci galericiler sitesi için önemli adımların atılacağını ama şu zor günlerde biraz sabırlı olmamızı tavsiye ediyorlar.

Değerli esnaf kardeşlerim, biz doğru duralım, eğri kendini belli eder zaten.

Bizler birlik olalım, dirliğimizi birliğimizi bozmayalım Evvel Allah ikinci Galericiler Sitemizi yapacak, bayram havasında dükkanlarımızı oraya taşıyacağız. Zulme baş eğmedik, eğmeyeceğiz. Haklıyız, hak yolundayız ve yolumuzdan sapmayacağız. Ankara dışındaki galericiler sitesine taşınacağız ama kendi yapacağımız galericiler sitesine.

Mübarek Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını diler, en güzel ibadetlerimizden olan Orucumuzun Allah tarafından kabulünü niyaz ederim.

Yüce Allah’ım, gecemizi gündüzümüzü, emeğimizi, alın terimizi verdiğimiz bu haklı davamızda bizlerin yanında olsun. Yüce Allah’ım utandırmasın, baş eğdirmesin.

Oruçlarınızı Allah Kabul Etsin.”