ANODER KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

ANODER Yönetim Kurulu Üyeleri, kahvaltıda bir araya gelerek Galerici esnafının sorunları ile ANODER’in yapması gerekenleri değerlendirerek yol haritası çizdiler.

ANODER Başkanı İlkay Kalkan burada yaptığı konuşmada; “Ankara’da inşa edilen Galericiler Sitesi’nin, TOKİ’ye ait bir arazinin ilgili kooperatife tahsisi neticesinde yapıldı. Bu tahsiste, Hükümetin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi kamu yararı gözetilerek, maliyetine satışların yapılması ve bir rant beklentisinin olmaması ile öncelikle Ankara’daki oto alım-satımı yapan tüm esnafı içerisine alması teminatını şart koştu. Fakat gelinen noktanın galerici esnafı açısından tam bir hayal kırıklığıdır. Çoğunluğu galericilikle alakası olmayan yatırımcıların Rant gayesi ile buralardan dükkan almaları, Ankara’daki 1000 civarındaki galerici esnafına karşılık yapılan 500 dükkan, AVM-OTEL gibi mesleğimizle alakası olmayan yanlış projelendirme faktörlerinin de devreye girmesi ile Galericiler Sitesini yetersiz bırakmakta ve alternatif siteler ile bu siteleri oluşturacak yapılanmaları zorunlu kılmaktadır.” diye konuşarak, en kısa sürede bu yeni Galericiler Sitesinin oluşturulması için somut adımları atacaklarını ifade etti.

Birlik ve beraberlik içerisinde geçen yemek sonrasında Yönetim Kurulu Üyeleri hep beraber fotoğraf çektirdiler.