CHP Grup Başkanvekili Gök’ten ANODER üyesi Galericilere ziyaret…

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER üyesi galericilerle Tarihi Ankara Evi- Çeşni Konağı’nda bir araya geldi.

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök ile CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER’in organize ettiği kahvaltı programına katıldı.

Ankara Evi Restaurant’taki kahvaltıda ANODER Yönetim Kurulu ve üyeleri ile bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, ANODER’in Ankaralı Galericilerin sorunları hakkında bilgi aldı.

ANODER Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri ile birçok üye galeri temsilcilerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan ANODER Başkanı İlkay Kalkan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil’e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

ANODER Başkanı Kalkan, Grup Başkanvekili Gök’ün, galericinin tüm sıkıntılarının farkında olduğunu, sorunların çözümü noktasında desteklerini hiçbir zaman esirgemediğini bildiklerini belirterek, “Partinizin ve sizlerin gerek Soru ve Araştırma Önergeleri, gerekse de Kanun Teklifleri ile bizlerin sorunlarının yakın takipçisi olduğunu biliyor ve çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Her daim esnafımızın yanında olduğunuzu bilmek bize güven vermektedir.” dedi.

-Ankaralı Galericiler olarak sorunlarımız çok!-

Ankaralı Galericiler olarak sorunlarının çok olduğunu belirten Kalkan, Ankaralı Galericinin sorunlarını şöyle sıraladı; “Herhangi bir vergi kaydı ve bir işyeri olmaksızın herkesin galericilik yapabilmesi, araç temininde yaşanan sıkıntılar, KDV ile ilgili haksız uygulamaların sebep olduğu sorunların esnafı zor durumda bırakması, internet satışlarının kayıt altına alınmasından oluşan haksız rekabet, Tramer Kayıt Sorgulamalarının müşterileri tam olarak bilgilendirememesinin sektörde yarattığı kriz, internet aracı firmaları, Esnaf kitlesi olarak hala kamuoyunda galerici esnafın güvenilirliğinin tartışılması, Ankara’ya yapılan Galericiler Sitesi’nin tüm esnafı kapsayıp, sorunlarına çözüm oluşturamaması gibi onlarca sorun ne yazık ki hala çözüm beklemekte.”

“Çalışıyoruz, daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız. Esnafımız kazanacak, kazanan esnafımız devletine ve milletine kazandıracak.” diye konuşan Kalkan sözlerine şöyle devam etti; “Evvel Allah, sonrasında sizlerin desteği ve Haktan, Halktan ve Haklılığımızdan aldığımızdan güçle esnafımızın tüm sorunları çözeceğiz. Bu yola baş koyduk. Esnafımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız İnşallah.”

Ankaralı galericinin sorunlarının çözümünün yanı sıra ülke ve milletin refahı ve huzuru içinde canla başla çalışmakta olduklarını belirten ANODER Başkanı Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz ve Milletimiz huzurlu olacak ki bizlerde huzurlu olalım. Bunun bilincindeyiz.  Ülkemizin ve milletimizin zor ve karanlık günlerden geçtiği bu günlerde bizlerde galerici esnafı olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya daima hazırız. Bu ülke, bu topraklar, bu millet tarih boyunca nice karanlık oyunu bozmuş, nice zorlukların üstesinden gelmiştir. Bugünde bu karanlık oyunları bertaraf edecek güçte ve bilinçteyiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyecek, birliğimizi, dirliğimizi dünden daha sağlam koruyacağız. Buna olan inancımızda tamdır.

Haine, hayduta, bölücüye, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen iç ve dış nifaklara ulus olarak fırsat vermeyeceğiz. Bizler galerici esnafı olarak bu görüş ve ideal ile milletimiz ve ülkemiz için canla başla çalışmaktayız. Bizler kendimizden önce ülkemizi ve halkımızı düşünen, gücünü dürüstlüğü, ahlakı ve erdeminden alan esnaflarız.

Evet esnaf olarak sorunumuz çok ama bugün dert yanma şikayet etme günü değil, bugün birlik ve dirlik sergileme günüdür. Bugün kendi sorunlarından önce ülkemizin geleceğini düşünme günüdür. Huzurlu yarınlarını hep birlikte oluşturmak için üzerine düşeni yapma günüdür.

Kimse şunu unutmasın; Türkiye’yi yıkmaya, milletimizin arasına nifak sokmaya kimsenin gücü yetmemiş ve yetmeyecektir!

Hem ülke olarak hem de Galerici esnafı olarak,

Bizim gücümüz birliğimiz,

Bizim gücümüz dürüstlüğümüz,

Bizim gücümüz hakka, halka ve adalete olan inancımızdır.”

ANODER Başkanı Kalkan, galerici esnafına yönelik yapılacak tüm çalışmalarda daima işbirliğine hazır olduklarını belirterek sözlerini sonlandırdı.

-Terör iş dünyası için başlıca düşman-

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, ANODER Üyesi galericilere yaptığı konuşmada, Türkiye’de artan terör saldırıları üzerinde durarak, bugünlerde Türkiye’deki herkesin terör ve güvenlik konularını tartıştığını dile getirdi. Terörün iş dünyası için başlıca düşman olduğunu kaydeden CHP Grup Başkanvekili Gök, şunları kaydetti: “Bugün Türkiye çok derinden sarsılan acılı hadiselerin içinden geçen bir süreci yaşıyoruz. Doğu’da Güneydoğu’da PKK polislerimizi ve askerlerimizi şehit ediyor. Bu üzücü haberle tanıklık etmekten gerçekten vicdanımızın kanama geçirdiği günlerden geçiyor."

PKK ve IŞİD terör örgütlerinin bombalı saldırılarını artırdığına dikkat çeken Levent Gök, bu örgütlerin insanların hayatlarına gasp ettiğini ifade etti. Gök, “Terör örgütlerinin gün geçtikçe artan saldırıları Türkiye’de öncelikli olarak güvenlik sorununu ortaya çıkarmıştır. Bu tartışılmaz bir gerçektir. Ankara’da ilk defa Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 300 metre yakın bir yerde bomba patladı. Cumhuriyet tarihinin en ağır saldırısı gerçekleşti. 102 vatandaşımız hayatını kaybetti, yüzlerce yaralımız var. Ankara’da patlayan bomba her mahalleye sirayet etti. Neden? Terör insanları, ayrıştırmayı, sokağa çıkmayı önlemeyi, metroya binmeyi dahi önlemeye çalışan bir anlayıştır.” ifadesinde bulundu.

Artan terör saldırılarından dolayı birçok insanın dışarıya çıkarken on defa düşündüğünün altını çizen CHP Grup Başkanvekili Gök, herkesin evde eşine, çocuklarına, yakınlarına uyardığını vurguladı. Böyle bir atmosferde iş yapan kişilerin etkilenmemesinin söz konusu olmadığını kaydeden Gök, konuşmasına şöyle devam etti: “Bütün sektörler, herkes bir korku telaş var, acaba bir bomba nerede patlayacak. Terörün bırakmak istediği tahribatın en büyük varmak istediği amaç toplumu sindirmek ve baskı altına almaktır. Hep beraber bu terör belasına karşı hayatı yaşatmak ve devam etmek durumundayız. Terörün amacına asla izin vermeyecek bir dik duruş sergilememiz lazım.”

-Teröre karşı yıkılmadık, dimdik ayaktayız demeliyiz-

“Herkesin terör karşısında dayanışma içinde olması gerekiyor. Teröre ve teröristlere karşı biz yıkılmadık, biz Türkiye’yiz, dimdik ayaktayız demeliyiz, önce bunu yapmalıyız.” diyen Gök, bu davranışın çöken toplum değerlerinin kurtaracağını vurguladı. Güvenlik probleminin herkes için bir gerçek olduğunu kaydeden Levent Gök, “Patlayan bomba kişilerin siyasi duruşuna bakmıyor, kime oy verdiğine bakmıyor, bomba patladığında herkes etkileniyor. Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. Bu tablo içinden Türkiye’yi çıkartacak güvenlikli anlayışı gerçekleştirmeliyiz. Ankara’da bomba patladığında elbette bunun bir siyasi sorumlusu var. O sorumlu her zaman siyasi iktidardır. Ama şimdi yapmamız gereken 1 Kasım seçimlerine giderken terörün yapmak istediği kaos karşısında birlik olmaktır, dirlik olmaktır, bunu yapmalıyız.” şeklinde konuştu.