ANODER’den Mesleki Yeterlilik Kurumu’na ziyaret…

Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER Yönetim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan ile Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Beyhan Sarı’yı makamlarında ziyaret etti.

Ziyarette, ANODER Başkanı İlkay Kalkan, II. Başkan Mustafa Macar, Başkan Yardımcısı Kazım Soner İmal ile Genel Sekreter İsmet Güllü hazır bulundu.

Oto Galericilerinin yasal olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu olan 48 meslek kuruluşlarından biri olmamasına rağmen Kurum ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtmek için bu ön görüşmeyi gerçekleştirdiklerini belirten ANODER Yönetim Kurulu Üyeleri, birçok kamu kuruluşunu ziyaret ederek önemli noktalarda görüş alışverişinde bulunduklarını ve Oto Galericiliği Mesleğinin gelişmesi ve standartlara kavuşması için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesinin öneminin bilincinde olduklarını ifade ettiler.

Son derece olumlu bir ortamda gerçekleşen görüşmede, gerek Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan gerekse de Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Beyhan Sarı Galericilerin sorunlarının çözümü noktasında ANODER’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek ilerleyen günlerde işbirliği içerisinde çalışmalar yapmaktan duyacaklarını memnuniyeti dile getirdi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu yetkilileri sektörle ilgili Ankara’da oluşacak herhangi bir tekelleşmenin hem rekabet kurumu mevzuatı hem de uygulama boyutunda sıkıntılar yaratacağını belirterek sektörün gelişmesi için oluşacak yatırımların ve rekabet ortamının desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

ANODER Yönetim Kurulu ile Mesleki Yeterlilik Kurumu Yetkilileri görüşmelerin sıklaşarak işbirliği içerisinde hareket etme hususunda mutabık kaldılar.