ANODER ÜYESİ GALERİCİLERDEN HAK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ...

Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) üyesi Ankaralı Galerici Esnafı son dönemlerde yapılan haksız uygulamalara son verilmesi ve seslerinin yetkililer ile kamuoyu tarafından duyulması için yürüyüş yaptı.

-"RANTA DEĞİL, HALKA HİZMET İSTİYORUZ"-

ANODER üyesi bir grup, yer gösterilmeden iş yerlerinin kapatıldığı iddiası ile Keçiören ilçesinde Fatih Caddesi üzerinde toplanan grup, "Galerici esnafını zor günlerinden kurtaracak umut ışığı Başbakanımız", "Karmaşa değil, düzen için süre" ve "Ranta değil, halka hizmet istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Esnaf Başbakan ve ilgili bürokratlara seslenen dövizlerle haksız ve adaletsiz uygulamalara son verilmesini istedi.

-ADALET SAĞLANMASI İÇİN BURADAYIZ-

ANODER Başkanı İlkay Kalkan, amaçlarının olay çıkarmak veya zarar vermek olmadığını belirterek "Sayın Başbakanımızı tebrik etmek ve mağduriyetimizi dile getirmek için buradayız. Esnaflarımız arasında adalet sağlanması için buradayız. Ankara’mıza yakışan güzel bir eser daha kazandırılması için bizlere de fırsat verilmesi için buradayız" dedi.

ANODER Başkanı onlarca yıldır güzel Ankara’ya hizmet eden dürüst esnaflar olduklarını belirterek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek'inde vaatleri arasında yer alan Gölbaşı Oto Galericiler Sitesini yapmaları için kendilerine fırsat, zaman ve destek verilmesini istedi.

-ÖZEL SEKTÖRE AİT OTO GALERİCİLER SİTESİNİ DOLDURMA ÇABASI ANLAŞILAMAZ-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Özel Sektöre Ait 550 kapasiteli Oto Galericiler Sitesini doldurma çabasının anlaşılamaz olduğunu belirten ANODER Başkanı Kalkan, Ankara’da 1500’ün üzerinde galericinin faaliyet gösterdiğini, orasının dolması durumunda bile 1000 civarındaki galericinin mağdur olacağını ifade etti.

-BİZLERE FIRSAT VERİLSİN-

ANODER Başkanı Kalkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in seçimlerde vaat ettiği, Resmi İnternet Sitesinden yapımını duyurup projesinin sunumunu yaptığı Gölbaşı Oto Galericiler Sitesinin yapımının Ankaralı Galericilerin Bayram havasında şehir dışına taşınmasını sağlayacağını belirterek, “Bizler kurduğumuz Dernek ve Kooperatif ile dilerlerse bu hizmeti Ankara’mıza kazandırmaya talibiz. İster kamu kendisi yapsın, isterlerse işbirliğinde yapalım, isterlerse de biz yapalım. Ama bize fırsat verilsin” dedi.

-ANKARA DIŞINA TAŞINMAYA KARŞIYMIŞIZ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR-

ANODER Başkanı Kalkan, Başbakan Yıldırım'ın semtteki Osmanlı Halk Pazarı'nın açılışına katıldığını anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti; "Biz bugün buraya Başbakanımızı protesto etmeye değil, kutlamaya geldik. Biz ne polisimiz ne de zabıtamız ile karşı karşıya gelmek istiyoruz. Bizler, dertliyiz, sıkıntılıyız, ekmek teknelerimiz kapanıyor. Biz mağduruz, çalışanlarımız mağdur, ailelerimiz mağdur. Biz yıllardır vergi veren, dürüst çalışan, yeri yurdu belli esnaflarız. Bugün için 20 yıllık, 30 yıllık dükkanlarımızı bırakıp gitmeye razı olduk. Ankaralı Galericiler olarak Ankara dışına taşınma ve diğer tüm sorunlara çözmek için bir buçuk yıl önce derneğimizi de kurduk. Sorunun çözümü için görüşmeler yaptık ve bize yer vereceklerdi. Gölbaşı’ndaki araziye İkinci Oto Galericiler sitesi yapılacaktı ama vermediler, olmadı. Şu anda da bizi ANODER olarak sanki hükümetimize, belediyemize karşı bir tutum içerisindeymiş gibi gösteriyorlar. Ankara dışına taşınmaya karşıymışız gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Biz buraya Başbakanımızı protesto etmeye değil, kutlamaya geldik. Bizim dertlerimiz var, sıkıntılarımız var. Burada ne belediyemizle, ne zabıtamızla, ne polisimizle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Biz esnafız. Biz kavga, gürültü istemiyoruz. Biz işimize gücümüze bakmak istiyoruz. İl başkanımız, belediye başkanımız ile görüştük. 'Size yardımcı olacağız' dediler ve getirdiğimiz dosyayı 'Başbakanımıza ileteceğiz' dediler. Biz de teşekkür ettik." diye konuştu.

-DOSYA BAŞBAKAN YILDIRIM’A SUNULACAK-

ANODER Başkanı İlkay Kalkan ile görüşen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, dernek üyelerinin taleplerinin Başbakan Binali Yıldırım'a iletilmesinde yardımcı olacakları sözü verdi.