MHP Ankara Milletvekili adayı Erkan Haberal'dan Ankaralı Galericilere ziyaret…

MHP Ankara Milletvekili Adayı Erkan Haberal, Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER üyesi galeriyi ziyaret ederek ANODER üyesi galericilere seslendi.

ANODER Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri ile birçok üye galeri temsilcilerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan ANODER Başkanı İlkay Kalkan, Erkan Haberal'a gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

-Ankaralı Galericinin sorunları-

“Galericinin tüm sıkıntılarının farkında olduğunuzu, sorunların çözümü noktasında desteklerinizi hiçbir zaman esirgemeyeceğinizi ve her daim esnafımızın yanında olduğunuzu bilmek bize güven vermektedir.” Diye konuşan ANODER Başkanı Kalkan, Galericinin sorunları şöyle sıraladı:

“Herhangi bir vergi kaydı ve bir işyeri olmaksızın herkesin galericilik yapabilmesi, araç temininde yaşanan sıkıntılar, KDV ile ilgili haksız uygulamaların sebep olduğu sorunların esnafı zor durumda bırakması, internet satışlarının kayıt altına alınmasından oluşan haksız rekabet, Tramer Kayıt Sorgulamalarının müşterileri tam olarak bilgilendirememesinin sektörde yarattığı kriz, internet aracı firmaları, Esnaf kitlesi olarak hala kamuoyunda galerici esnafın güvenilirliğinin tartışılması, Ankara’ya yapılan Galericiler Sitesi’nin tüm esnafı kapsayıp, sorunlarına çözüm oluşturamaması gibi onlarca sorunun yanında ne yazık ki galerici esnafı doğru dürüst temsil edip hakkını arayan bir sivil toplum kuruluşunun olmaması gibi sebepler; güçlü, herkesi temsil eden ve her türlü sorunun çözümü için çalışan bir Sivil Toplum Kuruluşunun oluşmasını zorunlu kılmıştır.”

-Bu yola baş koyduk-

ANODER Başkanı Kalkan sözlerine şöyle devam etti: “Evvel Allah, sonrasında sizlerin desteği ve Haktan, Halktan ve Haklılığımızdan aldığımızdan güçle esnafımızın tüm sorunları çözeceğiz. Bu yola baş koyduk. Esnafımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız İnşallah. Çalışıyoruz, daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız. Esnafımız kazanacak, kazanan esnafımız devletine ve milletine kazandıracak.”

Ankaralı galericinin sorunlarının çözümünün yanı sıra ülkemiz ve milletimizin refahı ve huzuru için canla başla çalışmakta olduklarını belirten Kalkan, “Ülkemiz ve Milletimiz huzurlu olacak ki bizlerde huzurlu olalım. Allah, dirliğimize, birliğimize zeval vermesin, Allah ülkemizin ilerleyişine engel olmak isteyen, halkımızın birliği ve huzuruna nifak sokmak isteyen şer odaklarına izin vermesin!”

-Karanlık oyunları bertaraf edecek güçte ve bilinçteyiz-

Ülkemizin ve milletimizin zor ve karanlık günlerden geçtiği bu günlerde galerici esnafı olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu almaya hazır olduklarını ifade eden Kalkan, sözlerine şöyle devam etti;  “Bu ülke, bu topraklar, bu millet tarih boyunca nice karanlık oyunu bozmuş, nice zorlukların üstesinden gelmiştir. Bugünde bu karanlık oyunları bertaraf edecek güçte ve bilinçteyiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyecek, birliğimizi, dirliğimizi dünden daha sağlam koruyacağız. Buna olan inancımız tamdır. Haine, hayduta, bölücüye, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen iç ve dış nifaklara fırsat vermeyeceğiz. Bizler galerici esnafı olarak bu görüş ve ideal ile milletimiz ve ülkemiz için canla başla çalışmaktayız. Bizler kendimizden önce ülkemizi ve halkımızı düşünen, gücünü dürüstlüğü, ahlakı ve erdeminden alan esnaflarız.”

-Şikayet etme günü değil!-

Esnaf olarak sorunlarının çok olduğunu ama bugünün dert yanma şikayet etme günü olmadığını, bugünün birlik ve dirlik sergileme günü olduğunu belirten Kalkan, “Bugün kendi sorunlarından önce ülkemizin geleceğini düşünme günüdür. Huzurlu yarınlarını hep birlikte oluşturmak için üzerine düşeni yapma günüdür.” dedi.

Kalkan sözlerini şöyle tamamladı:

“Kimse şunu unutmasın; Bayrağımızın gölgesinde yankılanan ezan sesinin huzur verdiği Türkiye’yi yıkmaya, milletimizin arasına nifak sokmaya kimsenin gücü yetmemiş ve yetmeyecektir! Gücümüz birliğimiz, Gücümüz dürüstlüğümüz, Gücümüz hakka, halka ve adalete olan inancımızdır.”

-Galericinin yanındayız-

MHP Ankara Milletvekili Adayı Erkan Haberal ise Ankaralı Galericinin tüm sorunlarının farkında olduklarını ve çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek galerici esnafının yanında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.